عنوان مقاله
مدیر فروشگاه     تاریخ و زمان درج     1394/10/01     11:04:34 انتشار این فایل

آنچه درباره ی خواص ظروف مسی باید بدانیم

آنچه درباره ی خواص ظروف مسی باید بدانیم

کلمه مس در قرآن و احادیث چند بار آمده است، از حیث علمی نیز تحقیقات جدید و طب سنتی مطالبی را ثابت کرده است. خاصیت: ضدالتهاب و تورم ها، ضروری برای تولید گلبول های قرمز است. جلوگیری از گشادگی سیاهرگها ( واریس ) و سبب استحکام شریان ها و مویرگها است. نقش عامل جلوگیری از خطر بیماری قلبی دارد. جلوگیری ازفاکتورهای افزایش کلسترول خون می کند. با تنظیم سوخت و ساز گلوکز به کنترل دیابت کمک می کند و قبل از قطع خونریزی ماهانه مفید است. از عملکرد سیستم ایمنی حفاظت می کند. در تولید عناصر شیمیایی عصبی و مغز مؤثر است است. در بیماری  هیستری کمبود مس و در جنون جوانی افزایش آن معمولا هست در فرآیند تنفسی با تولید آنزیم مورد نیاز دخالت می کند. مس را تنها  در بیماری ویلسون  (افزایش مس، رسوب آن در کبد) نباید مصرف کرد. میزان و مکانیسم: مس بدن فرد بالغ 100-75  میلی گرم و در همه بافت های بدن بیشتر در کبد و کلیه وقلب  و مغز استخوان هست. جذب آن از روده و ذخیره آن در کبد است و خروج آن از صفرا است. مس ماده کم در نیاز بدن ولی پراهمیت در استحکام و قابلیت انعطاف بافت ها مثل کلاژن و ساختن الاستین و پیوند این بافت است. سبب کمک به خروج کلسیم، زمانی که باروی ترکیب می شودو جایگزین مکمل آن روی به نسبت یک میلی گرم مس و ده میلی گرم  روی است. فایبرها در غذا (مثل سبزیجات) در جذب مس تداخل می کنند. قرص های جلوگیری از حاملگی جذب آن را می افزاید مصرف زیاد ویتامین ث جذب مس را می کاهد.

مصرف روزانه مس: از 6-12 ماهگی

1 – 7/0 میلی گرم ، 1-3 ساله

5/1 - 1 4- 6 ساله 

5/1- 2 بالغ 

2 – 3 میلی گرم است

 

غداهای مس دار: زردآلو ، تخمه ها، مغز گردو (با پنیر)، قند، لوبیا، قارچ، جو، جوانه گندم
علائم کمبود:
سوخت و ساز غیر عادی کلسترول، نقص در تنظیم قلب، لکه های سفید با رنگ ناخن و پوست، آسیب رگها، نا کارآیی استخوان و کم خونی از دیدگاه ها بو علی سینا، مس دو نوع قبرصی سرخ مایل به زرد و از همه بهتر است. و دیگر مس سرخرنگ است که انواع روشن و سیاه و طالیقون (سوخته تند و نیزو گیرنده است) مس شسته بهترین درمان زخم و ناشسته اس نیز همین خاصیت را دارد. مزاج آن گرم و خشک است. گویند اگر موی را با موچین مسی طالیقون بچینند نمی روید که صحیح نیست. مصرف آن (موضعی و خوراکی) موی را سیاه می کند .گوشت زائد را می خورد و از گسترش عفونت ها  و غده ها  جلوگیری می کند. و با عسل از سفتی آنها می کاهد با عسل زرد آب را بیرون می ریزد. اگر به کام برسد قی را تحریک می کند یک مثقال و نیم شربت آبکی به آن اسهال بدون آزار می آورد. ظروف مسی را نباید با خوراکی های زیاد شور و تلخ، ترش و شیرین و روغنی و گوشت بسیار نگهداشت و زنگار آن ضرر دارد ولی قلع اندود آن ضرر ندارد و بهترین جایگزین همراه دیزی های سنگین بجای آلومینیوم است زیرا آلومینیوم اثرات استخوانی و خونی و مغزی بدی دارد. چون مس در قدرت انتقال حرارت از بهترین فلزات بعد از طلا است در صرفه جویی انرژی و پخت سریع مفید میباشد. با این حال در نگهداری و استفاده ی این ظروف باید نکاتی را رعایت کرد، ظروف مسی زود اکسید می شوند و ترکیب پذیری بالایی با مواد غذایی دارند. به این ترتیب می توانند باعث مسمومیت شما شوند. به همین دلیل در ظروف مسی از پوشش هایی از جنس قلع، نیکل، استیل و لعابی استفاده می شود تا میزان ورود مس به غذا کاهش پیدا کند. از سوی دیگر، پخت و پز مواد اسیدی و قلیایی در ظروف مسی یا نگهداری این مواد در چنین ظروفی باعث تخریب غذا می شود.
 

 

بازگشت

آنچه درباره ی خواص ظروف مسی باید بدانیم

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

نظرات کاربران
نام:  
ایمیل:  
متن دیدگاه:

 
کانال تلگرام فروشگاه اینترنتی شُوال