پارچ مسی
پارچ مسی سایز متوسط ساخت دست هنرمندان زنجانی که از چهار قسمت مستقل از هم تشکیل شده است . قسمت اول پایه پارچ که باعث می شود پارچ مسی تعادل خود را حفظ کند ، قسمت بعدی بدنه ی پارچ می باشد که به صورت استوانه ای در آمده و در پشت کار زیر دسته به صورت هفت در هشت به هم بند خورده است طوری که هم زیبا جلوه کند و هم عایق باشد . قسمت بعدی کله پارچ می باشد که به طور زیبایی با هنر دست ، شکلی به خود گرفته که باعث می شود آب را به راحتی استفاده کرد . و قسمت آخر پارچ دسته آن می باشد که بدنه را به کله پارچ وصل می کند ودر نهایت یک محصول بی بدیل از هنر دست خلق می شود .
تاثیر ظروف مسی در سلامت آب آشامیدنی :
در زمان های قدیم آب آشامیدنی در ظروف مسی نگهداری می شد اما این روز ها همه از بطری های پلاستیکی آب معدنی مصرف می کنند . سوال این است که آیا این فلز می تواند تاثیر مثبتی روی آب بگذارد ؟
منابع قدیمی ادعا میکنند که این چنین است . توصیه می شود که آب حداقل به مدت 8 ساعت قبل از مصرف در ظرف مسی نگهداری شود . قدیمی ها قبل از خواب ظرف مسی را با آب پر میکردند و در روز بعد ناشتا آن را می نوشیدند . البته در طی روز نباید بیشتر از 3 لیوان آب از ظرف مسی مصرف شود زیرا برای سلامت خوب نیست .
- ظرف مسی برخی میکروارگانیسم های مضر موجود در آب را از بین میبرد. به ویژه میکروارگانیسم های ایجاد کننده اسهال .
- آب ذخیره شده در ظروف مسی ، میتواند التهاب لوله گوارشی را به حداقل برساند .
علاوه بر این که به روند هاضمه کمک می کند مانع ایجاد اسیدیته می شود .
- عملکرد کبد و کلیه ها را بهبود می دهد .
- آب قرار داده شده در ظروف مسی می تواند سیستم بدن را سم زدایی کند و میزان جذب غذا را به حداکثر برساند .