کاسه مسی :
کاسه مسی یک محصول نوستالوژیک که از قدیما همپای سفره های ما ایرانی ها بوده والان کمی مورد بی مهری قرار گرفته ولی همچنان از زیبایی و ظرافت خاصی برخورداره و از همه مهم تر طعم غذای لذیذ رو فقط توی این ظروف میشه احساسش کرد.
یاد دور همی هایی که مادر بزرگ همیشه میزبانش بود به خیر ، در قدیم الایام همیشه چیزی که باعث میشد یک خانواده ی بزرگ دور هم جمع می شدند و دیداری تازه می کردند ، غذاهایی بود که مادربزرگ درست می کرد و در خاطر همه ما هست که هنوز هم طعم لذیذ غذاها از یاد کسی نرفته . فکر میکنید علت این که دیگه هیچ غذایی به لذیذی غذاهای قدیم نمیشه چیه؟
بله علت این بود که غذاهای قدیم در ظروف مسی پخت می شد ولی حالا میشه دوباره به دوران قدیم برگشت و از طعم غذاها لذت برد .
نکاتی در مورد ظروف مسی :
مس به دلیل خاصیت شکلپذیری و چکشخوار بودن از قدیم برای ساخت ظروف استفاده می شده. حرارت در ظروف مسی به خوبی پخش میشود و این موضوع باعث خوشمزهتر شدن و به اصطلاح جا افتادن غذا میشود. البته نظرهای مخالف هم در مورد فواید این ظروف وجود دارد. شاید بهتر باشد از این ظروف برای پخت همهی وعدههای غذایی استفاده نکنیم و استفاده از آن را به چند بار در هفته محدود کنیم. البته برای اینکه در هنگام پخت غذا مقدار زیاد مس وارد غذا نشود، در این محصول درون کاسه مسی را با استفاده از قلع، سفیدکاری کردهاند. همچنین در این ظرفها تا حد امکان نباید غذاهای اسیدی یا ترش پخت. چون باعث از بین رفتن پوشش قلع آن میشود. همچنین برای شستشوی این ظروف بهتر است آنها را دست بشوییم و از قرار دادن آن در ماشین ظرفشویی خودداری کنیم.