چاقوی قصابی به چاقویی گفته می شود که دارای تیغه ای با مقاومت بالا که معمولا از جنس فولاد میباشد چرا که تیغه فولاد مدت زمان زیادی تیز می ماند و به سرعت کند نمی شود و همچنین ممکن است در کار با گوشت تیغه به استخوان برخورد کند پس تیغه باید مقاوم باشد تا لبه ی آن برنگردد ضمن اینکه برای شکستن استخوان نباید با لبه ی تیز تیغه به استخوان ضربه زد چرا که هر چقدر هم تیغه مقاوم باشد لبه ی تیز آن خیلی باریک شده و تاب مقاومت در برابر ضزبه را ندارد ولی برای شکستن استخوان با پشت تیغه می توان این کار را انجام داد البته برای خرد کردن استخوان ساطور آشپزخانه پیشنهاد می شود ، چرا که لبه ی ساطور باریک نمیباشد و پهنای لازمی برای این کار را دارا میباشد . و نکته ای دیگری که در تیغه فولاد وجود دارد به خوبی با گوشت درگیر شده و لغزشی روی گوشت ندارد .
چاقوی قصابی خوب همچنین باید به نسبت چاقوی آشپزخانه تیغه سنگین تری داشته باشد تا نیروی کمتری برای تکه کردن گوشت به کار رود . تیغه چاقوی قصابی به نسبت عریض تر می باشند چرا که باید با عمق بیشتری از گوشت درگیر شود .
نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که فلز فولاد در تماس طولانی مدت با آب زنگ می زند که این دلیل بر بی کیفیتی چاقو نمی باشد ولی برای جلوگیری از زنگ زدن چاقو های با تیغه فولاد پس از هر بار استفاده تیغه را خشک کرده و با روغن چرب کنید که در این صورت تیغه زنگ نمی زند.
چاقوی قصابی کاظمی با تیغه فولاد کار دست استاد غلامعلی کاظمی بوده و ضمن داشتن مشخصات یک اثر هنری یک کالای مصرفی بوده و در تمام آشپزخانه ها و قصابی ها کاربرد دارد .