سرویس قابلمه مسی زنجان مناسب برای پخت برنج و خورشت . نکته ای که باید هنگام استفاده از قابلمه مسی رعایت کنید به این صورت می باشد که قابلمه را بدون ریختن روغن درون آن روی شعله گاز نگذارید بلکه ابتدا درون قابلمه روغن ریخته و سپس بر روی شعله قرار دهید . این کار باعث می شود تا عمر قلع داخل قابلمه بیشتر شود و در نتیجه دیگر نیاز نباشد که شما در بازه های زمانی کمتر ماهیتابه مسی را به سفید گری بفرستید . البته نکته ای که باید در استفاده از تمام ظروف مسی رعایت کرد آشپزی با شعله پایین و با حوصله یا استفاده از شعله پخش کن می باشد . در استفاده برای اولین بار از ظروف مسی داخل آن شیر ریخته و بجوشانید و سپس شیر را دور ریخته و از ظرف خود استفاده کنید . البته برای مطالعه بیشتر درباره ظروف مسی می توانید مقاله های زیر را بخوانید :
چگونه از ظروف مسی بیشترین بهره را ببریم ؟
گفتگوی جالب با یک مس شناس قدیمی در بازار مسگرهای زنجان
ظروف مسی در سال های نه چندان دور در تمامی خانه های خانواده های ایرانی جای داشته و مورد استفاده قرار میگرفت . شاید بتوان گفت دوران کودکی همه ما خاطراتی از غذاهایی که درون این ظروف آماده شده را در خود جای داده است. به مروز زمان استفاده از ظروف مسی به دلیل تغییر فرهنگ و سبک زندگی ایرانی ها کمتر شد.
ولی در سالیان جدید به دلیل توصیه پزشکان به استفاده از ظروف مسی و تاثیر فلز مس بر بدن ،بار دیگر این گروه از محصولات و ظروف به زندگی و آشپزخانه های ما راه پیدا کردند.در همین راستا هنرمندان زنجانی با استفاده از ذوق و هنر خود محصولات جدیدی را به تولید رسانده و در اختیار ما قرار داده اند .
از خواص و فواید ظروف مسی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تامین مس لازم برای فرآیند خونسازی و رفع کم خونی
- پیشگیری از بروز بیماری های قلبی
- بهبود دردمفاصل
- آرام بخش و کاهش استرس
- و...
البته به دلیل ویژگی های خاص بدن انسان استفاده روزانه از ظروف مسی برای پخت و پز توصیه نشده و شاید استفاده چند بار در هفته از این ظروف مناسب تر باشد .