قند شکن یکی از صنایع دستی زنجان محسوب می شود . صنایع دستی که شاخه ای از صنعت آهنگری است . استادان صنایع دستی زنجان در کنار کوره آتش با تحمل گرمای فراوان مشغول تولید می باشند و حاصل زحمتشان قند شکنی است که در خانه برای شیرین کردن کام شما به کار می رود .
برای اینکه دسته ی قند شکن زیبایی خاصی پیدا کند آنرا با چرخ سمباده صیقل میدهند تا پستی و بلندی های هماهنگی ایجاد شود و استاد کار این کار را تا جایی ادامه میدهد که به شکل موزون دست پیدا کند. در انتهای دسته محلی برای نصب فیبر پلاستیکی تعبیه می شود. دسته ی قندشکن و سرچکشی آن ابتدا چکش کاری شده و سپس با چرخ ، سمباده زده می شود تا شکل اصلی و پرداخت شده را به خود بگیرد.
سر قندشکن با سوهان کاری صاف و صیقلی می شود و بعد از اتمام کار برای تیز نمودن سر قندشکن آن را آب میدهند، معمولاً روی دسته یا تیغه ی قند شکن نام سازنده به وسیله سمبه حک می شود و پس از این مرحله مجدداً باید تیغه را سخت کند و این کار به وسیله ی آب دادن صورت می گیرد، در آخر استاد کار برای تزیین قندشکن با سمبه و چکش بر روی آن نقوشی ایجاد می کند تا علاوه بر جنبه ی کاربردی جنبه ی تزیینی پیدا کند.